Hitvallás

"...nem szabad az embernek - kultúrájában és ennek haladásában elbízakodva - magát a természettől végkép elszakítani, s nem szabad azzal minden összeköttetést felbontania: hanem ellenkezőleg, testi-lelki parancsoló szükség az Édesanyánkkal az érintkezést mindég fenntartanunk." Czárán Gyula(1847-1906)

Sylvanus Csoport

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottságán belül életre hívott csoport gyakorlati erdő- és természetvédelme, tematikus ismeretterjesztő túrái, túrabeszámolói. Erdészeti, természetvédelmi hírek, érdekességek

Friss topikok

Korlátozások társas vadászatok miatt a 2011/2012-es vadgazdálkodási évben

2011.11.15. 12:10 Sylvanius

A korlátozások általában katasztrófák okozta vészhelyzettel vagy az erdőgazdálkodási munkákkal kapcsolatosak. Többek között az adott területen folyó fakitermelés, erdészeti útépítési munkák vagy éppen társas vadászat lehet az oka. Természetközeli módon kezelt erdőterületek esetében (mint például a Pilis nagy része) különösen fontos a vadállomány sűrűségét szabályozó vadászatokkal kapcsolatos korlátozások betartása. Ebben az esetben a balesetmegelőzés fontosságára talán nem kell külön felhívni a figyelmet. Azt azonban jó tudni, hogy aki ezekben az esetekben mégis bemegy az átmenetileg lezárt területre, a vadászat sikerességét, és ezáltal közvetlenül az erdők természetközeli módon történő kezelését veszélyezteti vagy teszi éppenséggel lehetetlenné. A természetes ellenségek (ragadozók) hiányában elszaporodó vadállomány ugyanis a csemeték megrágásával, a magok túlzott felevésével meghiúsíthatja az erdő felújulását, és emiatt később költséges kerítéseket kell építeni. Előre is köszönjük türelmüket és megértésüket!

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén érvényes aktuális korlátozások térségenként és erdészetenként: www.parkerdo.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása