Hitvallás

"...nem szabad az embernek - kultúrájában és ennek haladásában elbízakodva - magát a természettől végkép elszakítani, s nem szabad azzal minden összeköttetést felbontania: hanem ellenkezőleg, testi-lelki parancsoló szükség az Édesanyánkkal az érintkezést mindég fenntartanunk." Czárán Gyula(1847-1906)

Sylvanus Csoport

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottságán belül életre hívott csoport gyakorlati erdő- és természetvédelme, tematikus ismeretterjesztő túrái, túrabeszámolói. Erdészeti, természetvédelmi hírek, érdekességek

Friss topikok

"Láss, alkoss, gyarapíts"-FOTÓPÁLYÁZAT TÚRÁZÓKNAK

2011.07.03. 17:42 Sylvanius

 

A Kárpát-medence kétéltű és hüllő faunájának feltérképezése 
 

Az alábbiakban közlöm Tóth Mihály MTSz-nek küldött levelét:

Kedves Természetjáró Barátaim!  A "Láss, alkoss, gyarapíts" fotópályázatra szeretném felhívni a figyelmet, amivel nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint hogy feltérképezzük az egész Kárpát-medence kétéltű és hüllő faunáját. Ilyen jellegű összefoglaló munka az egész Kárpát-medencéről még ezidáig nem készült. A terület nagysága miatt kivitelezhetetlen, hogy egy néhány fős kutatócsoport bejárja az egészet. Ezért arra szeretném megkérni a magyar természetjáró és túrázó társadalmat, hogy segítsen e gigászi munkakivitelezésében.

 

 
 A túrák során észlelt kétéltűekről és hüllőkről készült fotókat kérem küldjék el nekem. A pályázatra beküldési határidő nincs. Egy pályázó több alkalommal, több képet is küldhet, sőt az lenne cél, hogy minél több helyről minél több fajt észleljünk.

Nem csak friss, idei képeket várunk, hanem a több évvel ezelőttieket is. A pontos kiírást e cikk mellékletében, illetve a www.varangy.hu/honlapon megtalálják. Kérem népszerűsítsék a kiírást barátaik körében és a túrákon. A program elindítója a Varangy Akciócsoport Egyesület és a Lokomotív Turista Egyesület.

Üdvözlettel,

Tóth Mihály
a "Láss, alkoss, gyarapíts" program koordinátora,
PhD hallgató és bronzjelvényes túravezető
E-mail: toth.mihaly@science.unideb.hu

A következő linken megtekinthető néhány a beküldött képek közül: https://picasaweb.google.com/115837198053080369515/LassAlkossGyarapits

 

Hivatalos kiírás (pdf): letöltés 

Forrás: http://termeszetbarat.hu/

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása