Hitvallás

"...nem szabad az embernek - kultúrájában és ennek haladásában elbízakodva - magát a természettől végkép elszakítani, s nem szabad azzal minden összeköttetést felbontania: hanem ellenkezőleg, testi-lelki parancsoló szükség az Édesanyánkkal az érintkezést mindég fenntartanunk." Czárán Gyula(1847-1906)

Sylvanus Csoport

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottságán belül életre hívott csoport gyakorlati erdő- és természetvédelme, tematikus ismeretterjesztő túrái, túrabeszámolói. Erdészeti, természetvédelmi hírek, érdekességek

Friss topikok

Természetvédő Természetbarát Információs Hálózat

2011.04.18. 13:45 Sylvanius

 

A természetbarát szervezett természetjáró, turista, aki nemcsak szereti, hanem védi is a természetet.  Védi, mert ismeri, tudja értékeit, mert sporteszköze, mert tudja, hogy a természet védelmével önmagát is védi, mert emberi magatartása, belső énje tiltakozik a tudatos rongálás, károkozás, az emberi felelőtlenség, a butaság ellen.

 

 

Kedves Sporttárs!

 

Volt már olyan helyzetben, hogy felháborodott a táj, az erdő, a környezet állapotán?

 

Túrája során volt már olyan helyzetben, hogy segíteni szeretett volna egy figyelemfelkeltő információval, de nem tudta kinek, hova szóljon?

 

Túrája során volt már olyan helyzetben, hogy szükségesnek találta véleményét továbbítani az illetékesek felé de nem tudta hogyan, milyen formába, kinek?

 

Egyetért azzal, hogy nekünk természetbarátoknak nemcsak szeretni de védeni is kell a természetet, az erdőt?

 

A Magyar Természetbarát Szövetség Természetvédelmi bizottsága létrehozott egy

Természetvédő Természetbarát hálózatot, amely a túrázás során felvetődő kérdéseket, jelzéseket, észrevételeket, bejelentéseket kezelni, továbbítani hivatott.

 

Hívjuk, várjuk, legyen Természetvédő Természetbarát!

 

Segítsünk a Természetnek, a Természetvédelemmel hivatásként foglakozóknak, az erdők kezelőinek figyelemfelkeltő információinkkal, telefonon, e-mailben továbbítsuk észrevételeinket, javaslatainkat a megadott címre, telefonszámra, honlapra, hogy segíthessünk.

 

Vegyen részt aktívan információs tevékenységünkben, mert ezzel tudjuk leghatékonyabban

védeni a természetet.

Így már túrája közben leadhatja információját mobil telefonon,

később e-mailben továbbíthatja fényképes tájékoztatását.

 

 

Vegyen részt Természetvédő Természetbarát tevékenységünkben.

Viselje jelvényét, hogy mindenki lássa, a Magyar Természebarát Szövetség tagjai 

Természetvédő Természetbarátok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Természetbarát Szövetség Természetvédelmi Bizottsága a kornak megfelelő információs természetvédelmi tevékenységet tűzött ki célul és

 

Természetvédő Természetbarát Információs hálózat

 

kialakítását kezdeményezte.

Ennek a hálózatnak a célja:

·        a természetbarátoktól, természetbarát szervezetektől, természetbarát természetvédő csoportoktól kapott információ fogadása, feldolgozása, továbbítása az illetékes szervekhez,

·        az MTSZ valamint az illetékes hatóságok, gazdálkodó szervezetek, információinak eljuttatása természetbarátokhoz, természetbarát szervezetekhez, természetbarátok természetvédő csoportjaihoz, egyénekhez.

Az MTSZ Természetvédelmi bizottsága irányításával és felügyeletével működő hálózat az 1962-ben létrejött Társadalmi Erdei Szolgálat, majd Természetvédelmi Szolgálat azon hagyományait kívánja folytatni, mely a gyakorlati természetvédelmen túl, az erdőkben történteket az illetékesekhez a jelzést, a figyelemfelkeltést az elvárások szintjén továbbította. Ennek eszköze az interneten, MTSZ Természetbarát Természetvédő honlapon történő onl-line bejelentés vagy megadott ügyeleti telefonszámon történő telefonos jelzés.  2011. január 1-töl.

 További részletek: http://termeszetbarat.hu/termeszetvedelem

Szólj hozzá!

Címkék: természetvédő természetbarát információs hálózat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása