Hitvallás

"...nem szabad az embernek - kultúrájában és ennek haladásában elbízakodva - magát a természettől végkép elszakítani, s nem szabad azzal minden összeköttetést felbontania: hanem ellenkezőleg, testi-lelki parancsoló szükség az Édesanyánkkal az érintkezést mindég fenntartanunk." Czárán Gyula(1847-1906)

Sylvanus Csoport

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottságán belül életre hívott csoport gyakorlati erdő- és természetvédelme, tematikus ismeretterjesztő túrái, túrabeszámolói. Erdészeti, természetvédelmi hírek, érdekességek

Friss topikok

Természetbarát Fotópályázat - Erdők Nemzetközi Éve 2011

2011.04.20. 20:49 Sylvanius

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége Erdők Nemzetközi Éve kezdeményezésének célja ráírányítani a figyelmet az erdei ökoszisztémák Földünkön betöltött szerepének fontosságára, és a fenntartható, természetközeli erdőgazdálkodás (mely szálalóvágással biztosítja az állandó borítású, őshonos fafajokból álló, vegyes korú, mozaikos szerkezetű elegyes szálerdő kialakítását) újbóli elterjesztése. 

Ehhez kapcsolódóan A Természetbarát Turista Magazin és az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház közös fotópályázatot hirdetett meg, 3 kategóriában: Az erdő szépsége, Az erdő és az ember, Élet az erdőben. Nevezési díj nincs, részt venni 3 évnél nem régebbi képekkel lehet. Az első három helyezett részesül elismerésben 40, 25 és 15 ezer Ft értékű túrafelszerelés, könyvcsomag formájában. További pályázati feltételek a http://ugyih.hu/erdo/foto.htm

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása