Hitvallás

"...nem szabad az embernek - kultúrájában és ennek haladásában elbízakodva - magát a természettől végkép elszakítani, s nem szabad azzal minden összeköttetést felbontania: hanem ellenkezőleg, testi-lelki parancsoló szükség az Édesanyánkkal az érintkezést mindég fenntartanunk." Czárán Gyula(1847-1906)

Sylvanus Csoport

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Természetvédelmi és Természetismereti Bizottságán belül életre hívott csoport gyakorlati erdő- és természetvédelme, tematikus ismeretterjesztő túrái, túrabeszámolói. Erdészeti, természetvédelmi hírek, érdekességek

Friss topikok

Országos kétéltű- és hüllő térképezési program

2011.04.09. 01:34 Sylvanius

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya a napokban indította -országos kétéltű és hüllő felmérési programjának szerves részeként-, on-line adatbázisát, amelyre (http://herpterkep.mme.hu/index.php) bárki feltöltheti a túrái során észlelt fajok élőhelyére, egyedeire, a megtalálás pontos területére vonatkozó adatokat és megfigyeléseit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Magyarországon minden kétéltű- és hüllőfaj védett, így az adatok hozzájárulnak ezen fontos természeti értékeink hosszútávú védelméhez."

 

Ehhez kapcsolódóan elindult a kifejezetten Budapestre, ill. a főváros környezetére összpontosító herpetofauna-térképezés, erre is várják a lelkes felmérők, illetve olyan pedagógusok jelentkezését, akik tanítványaikkal szívesen hozzájárulnának munkájukkal az iskola vagy a kerület környékének kétéltű- és hüllőfajainak diverzitásának  és élőhelyeinek pontos jellemzéséhez, meghatározásához és a program eredményességéhez. A lelkes megfigyelők a felmérésről szóló háttéranyaghoz itt hozzáférhetnek (a fajleírások a fentebb hivatkozott honlapon tekinthetőek meg): http://www.khvsz.mme.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=158&Itemid=69&lang=hu

Az adatgyűjtésben, illetve a szakemberek munkájának segítésében a Sylvanus Csoport tagjai is részt fognak venni. Tájékoztató hamarosan.

Szólj hozzá!

Címkék: természetismeret budapest és környéke természeti értékei mme kétéltű és hüllővédelmi szakosztály élőhely és fajvédelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása